Notice: Undefined index: pismo in /rtrs/www/rtrs.info/plus/tekst.php on line 4

Notice: Undefined index: pismo in /rtrs/www/rtrs.info/plus/tekst.php on line 4

Notice: Undefined index: pismo in /rtrs/www/rtrs.info/plus/tekst.php on line 8

Notice: Undefined index: pismo in /rtrs/www/rtrs.info/plus/tekst.php on line 8

Notice: Undefined variable: pismo in /rtrs/www/rtrs.info/plus/tekst.php on line 11
ПЛУС - РТРС | Бесједник - Mила Алечковић Николић
latinica | ћирилица
БЕСЈЕДНИК | 10/02/2016 | 15:41

Бесједник - Mила Алечковић Николић

Професорка клиничке психологијe Mила Алечковић Николић одредила је тему "Узроци и принципи пљачке у Србији и иностранству." Сабесједници су јој били политичар Бобан Гајић и новинар Џон Боснић.

Гошћа-уредница Мила Алечковић Николић, професорка клиничке психологије и филозофске антропологије, држваљанка је Србије и Француске.

Живјела је у САД-у и Русији. На основу тих искустава и проблема који је деценијама преокупира у отаџбини, одличила се за тему којом је тежила да упореди узроке и принципе пљачке националних добара Србије и богатих држава у којима је живјела.

Сабесједницима - канадском новинару српског поријекла Џону Боснићу и представнику Српског народног фронта Србије Бобану Гајићу, поставила је питања: Зашто се српска власт снажније не одупре пљачки националних добра и грађана? Саучествују ли власти Србије и представници тзв. Међународне заједнице у процесу који резултира сиромашењем Срба? Могу ли се банке у земљама у којима су њихове централе понашати као у Србији? Да ли је ишчезло милосрђе и скромност на којима почива православна цивилизација? Јесмо ли прихватили протестантску вриједност тежње за богатством, истовремено одбацујући њихов принцип штедљивости?