Notice: Undefined index: pismo in /rtrs/www/rtrs.info/plus/tekst.php on line 4

Notice: Undefined index: pismo in /rtrs/www/rtrs.info/plus/tekst.php on line 4

Notice: Undefined index: pismo in /rtrs/www/rtrs.info/plus/tekst.php on line 8

Notice: Undefined index: pismo in /rtrs/www/rtrs.info/plus/tekst.php on line 8

Notice: Undefined variable: pismo in /rtrs/www/rtrs.info/plus/tekst.php on line 11
ПЛУС - РТРС | Бесједник - Денис Бојић
latinica | ћирилица
БЕСЈЕДНИК | 10/02/2016 | 14:39

Бесједник - Денис Бојић

Денис Бојић, аутор докумантарног филма "Дјеца" о теми "Култура сјећања" разговарао је са новинарима Зораном Ћирјаковићем и Ратком Дмитровићем.

Аутор дугометражног документарног филма о породицама које су у ВРС изгубиле по троје дјеце, Денис Бојић у госте је позвао дугогодишњег новинара "НиН"-а, Радија "Б92", предавача на Факултету за медије и комуникације у Београду Зорана Ћирјаковића и генералног директора и главног и одговорног уредника Компаније "Новости" Ратка Дмитровића.

Анализирали су значај и евентуалне контрапродуктивности медијског представљања националног ратног страдања. Сабесједници су дали процјену колико ће Бојићев филм, у којем се преплићу универзална прича о највећој људској трагедији - губитку дјетета, родољубива прича о недовољно познатим подацима о српским породицама које су платиле највећу цијену настанка Републике Српске, допринијети објективнијем сагледавању ратних и постратних дешавања.

Супротстављени аргументи сабесједника требало би да резултирају кораком ближе ка истини, којој је гост-уредник тежио да се приближи филмом "Дјеца".