Notice: Undefined index: pismo in /rtrs/www/rtrs.info/plus/emisija.php on line 4

Notice: Undefined index: pismo in /rtrs/www/rtrs.info/plus/emisija.php on line 4

Notice: Undefined index: pismo in /rtrs/www/rtrs.info/plus/emisija.php on line 8

Notice: Undefined index: pismo in /rtrs/www/rtrs.info/plus/emisija.php on line 8

Notice: Undefined variable: pismo in /rtrs/www/rtrs.info/plus/emisija.php on line 11
РТРС плус
latinica | ћирилица
Моје мјесто
Документарни серијал
Моје мјесто
18:20
НА ПРОГРАМУ
ПОНУТОСРИЧЕТПЕТСУБНЕД

О ЕМИСИЈИ
Моје мјесто

 

У емисији доносимо приче појединаца који својим радом, искуством и знањем стварају квалитетнији живот за себе и своју породицу у Републици Српској и служе као примјери ужој и широј заједници.

Серијал се кроз животне приче људи бави идејом и начином повратка из иностранства и питањем-Зар је живот у иностранству бољи него овдје?

Зашто нам одлазе љекари, програмери, економисти и сви други који своје дипломе мукотрпно стечене могу људски да наплате? Да ли туђина и носталгија разарају душу?
''Моје мјесто'' вам доноси одговоре на сва ова питања.

У првим емисијама причамо са умјетницима, докторима наука, професорима, људима који својим примјером промовишу опстанак у Републици Српској. О њима говоре њихови најближи, пријатељи, кумови, радне колеге. Свака прича има свој печат који је уткан у дубину душе и остаје као вјетар у леђа будућим генерацијама.
Да ли је прави успјех бити господар свога времена а живјети на своме? Можемо ли промијенити начин гледања, остати и покренути се?


Аутори емисије Недељко Лајшић и Далиборка Бајић

Редакција: Документарни и страни програм

Контакт:

18:20 | уторак, 30. Април
ГОСТ: НИКОЛА ШИШИЋ
Мало ко у Требињу није чуо за младог Николу Шишића, клесара из Поповог поља. Љубав према овом занату наслиједио је од свог деде по којем и носи име. Од њега је научио много тога и како нам каже, највећа награда за рад није новац већ охрабрења и комплименти који стижу са свих страна. Остаје на своме, не планира да се сели и поручује свим младим људима да чувају и његују своју традицију јер ће доћи вријеме када ће то бити од великог значаја.